Hoe kiest u het juiste matras?

Welk matras past bij mij?

Hoe kiest u het juiste matras?

Het juiste matras voor uzelf kiezen kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar met de juiste informatie gaat het u zeker lukken. Het is belangrijk om even de tijd te nemen voor het kiezen van het juiste matras. Een goede nachtrust is heel belangrijk en draagt bij aan een gezonder en vrolijker leven. Des te meer redenen om de mogelijkheden goed te onderzoeken en een onderbouwde keuze te maken. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een nieuw matras en hoe kiest u nou het matras dat het beste bij u past?

Wat komt er allemaal kijken bij het kiezen van het juiste matras?

Wat is het beste matras voor mij? Waar moet ik op letten bij het kopen? Welke maat matras is het beste en zijn twee losse matrassen beter dan één geheel? Is dit een redelijke prijs voor een matras of betaal ik te veel? Dit zijn allemaal vragen die lastiger zijn dan ze lijken.

In dit artikel vertellen we u precies waar u op moet letten bij het kiezen van het juiste matras waarvan u jaren plezier zult hebben. Er zijn heel veel verschillende type matrassen. De ene is heel soepel en de andere juist stug. De ene is koel en ventilerend en de andere juist warm. Bekijk daarom welk type matras u denkt dat het beste bij u zult passen voordat u daadwerkelijk gaat kijken bij winkels.

Welk type matras past bij mij?

De eigenschappen en toepassingen verschillen enorm per type matras. Wanneer u de basiseigenschappen van een type matras kent, is het veel makkelijker om te bepalen welk type matras bij u past. Zo is een latexmatras bijvoorbeeld het warmst en een pocketveringmatras verreweg het koelste. Er zijn maar 6 soorten matrassen waar u uit kan kiezen. Hierbij laten we het waterbed, het luchtbed en de Japanse Futon buiten beschouwing. Hieronder vindt u de 6 types matras waaruit u kunt kiezen en de eigenschappen die bij deze types horen:

Polyethermatrassen

Polyethermatrassen zijn het goedkoopste type matras. De veerkracht van polyether is minimaal en hierdoor zijn deze matrassen erg stug. Daarnaast is de celstructuur gesloten. Hierdoor is het matras niet ventilerend en de vochtregulatie minimaal.

Conclusie: Mindere ventilatie, matig tot redelijk comfort, geen goede vochtregulatie, weinig veerkracht, temperatuurneutraal

Lees meer over polyethermatrassen

Koudschuimmatrassen

Koudschuimmatrassen bieden veel comfort en een goede ondersteuning. De celstructuur is open en hierdoor ventileert het matras goed en laat het veel vocht door. Daarnaast biedt koudschuim bijzonder veel veerkracht en steun, mits de HR-waarde hoger dan 50 is.

Conclusie: Goede ventilatie, goed comfort, goede vochtregulatie, veel veerkracht, temperatuurneutraal

Lees meer over koudschuimmatrassen

Traagschuimmatrassen

Traagschuim wordt ook wel NASA-schuim of Tempurschuim genoemd. Een traagschuimmatras wordt nooit volledig van traagschuim gemaakt, maar heeft slechts een laag traagschuim van 4 tot 9 cm aan de bovenzijde van het matras. De laag traagschuim wordt gedragen door een veerkrachtige ondergrond, zoals koudschuim of pocketveren. Hierdoor biedt het uitstekende drukverlaging en comfort. Traagschuim past zich volledig aan aan de ergonomie van het lichaam en verdeelt het gewicht. Hierdoor ontstaat er nergens te veel tegendruk en wordt de doorbloeding niet belemmerd.

Conclusie: Redelijke tot goede ventilatie, uitstekend comfort, redelijke vochtregulatie, warmer matras

Lees meer over traagschuimmatrassen

Latexmatrassen

Latex is een soort rubber. Het is zeer veerkrachtig en rekbaar, maar is ook erg isolerend. Latex biedt net als koudschuim veel verkracht en steun, maar ventileert slecht. Latexmatrassen zijn erg warm en zijn zeker niet geschikt voor mensen die het snel warm hebben of veel transpireren.

Conclusie: Goede comfort, slechte ventilatie, slechte vochtregulatie, veel veerkracht, warmer matras

Lees meer over latexmatrassen

Pocketveringmatrassen

Een pocketveringmatras is opgebouwd uit een omlijsting van schuimrubber met daarin een kern van metalen veren. Elke veer is verpakt in een zakje, vandaar de naam pocketveringmatras. Een pocketveringmatras heeft voordelen, maar zeker ook nadelen. De voordelen zijn goede ventilatie en veerkracht. De nadelen zijn verlies van ligoppervlak door de schuimrubberen omlijsting. Hierdoor verlies je maximaal 30 cm op een matras van 90 cm breed. Daarnaast is het minder hygiënisch en ontstaat er een magnetisch veld wat spierkrampen kan veroorzaken.

Conclusie: goede comfort, goede ventilatie, goede vochtregulatie, slechte hygiëne, kans op spierkrampen, koel matras

Lees meer over pocketveringmatrassen

Binnenveringmatrassen

Een binnenveringsmatras bestaat net als een pocketveringsmatras uit stalen veren. Het verschil is dat de veren bij een binnenveringsmatras uit één geheel bestaan. Het is dus een aangesloten raster. Binnenveringsmatrassen bieden weinig steun en kunnen nogal nabewegen. Dit type matras biedt goede ventilate, maar matig comfort. Voor de ergonomie doet dit type matras weinig doordat de drukverdeling niet plaatselijk is.

Conclusie: Matig comfort, goede vochtregulatie, koel type matras

Lees meer over binnenveringsmatrassen

De belangrijkste dingen die komen kijken bij het kiezen van het juiste matras

Nu we alle type matrassen met de verschillende eigenschappen hebben doorgenomen is het belangrijk om te kijken welk matras past bij uw wensen. Uiteraard zijn er nog veel meer belangrijke zaken die komen kijken bij het kiezen van het juiste matras. Zo zijn de meeste matrassen namelijk verkrijgbaar in meerdere hardheden en heeft uw postuur ook veel invloed op de keuze. U weet pas of een matras echt goed voor u is wanneer u er een tijd op heeft geslapen. Zorg er dus voor dat u het matras op proef krijgt.

Hieronder vindt u alle factoren die komen kijken bij het kiezen van het beste matras voor u. Er zijn een aantal indicaties die direct een goed beeld kunnen geven of een matras bij u past. Denk bijvoorbeeld aan de gebruikte materialen, de certificaten, de garantie en de herkomst. Daarnaast zijn er een aantal factoren die echt invloed hebben op uw keuze. Denk bijvoorbeeld aan uw postuur, eventuele lichamelijke klachten en allergieën. Hieronder vindt u alle factoren waarmee u rekening moet houden bij het uitzoeken van een nieuw matras.

Uw lengte

Uw lichaamslengte heeft veel invloed op de lengte van uw matras. Wanneer u 180 cm lang of kleiner bent dan voldoet een matras van 200 cm lang. Als u langer bent dan 180 cm is een matras van 210 cm of zelfs 220 cm lang beter. Een vuistregel voor de ideale lengte van het matras is om 20 cm bij uw eigen lichaamslengte op te tellen. Dit zorgt ervoor dat u nog genoeg ruimte heeft voor uw kussen.

Daarnaast heeft uw lichaamslengte ook invloed op de hardheid van het matras. Samen met uw gewicht bepaalt uw lichaamslengte de hardheid die u het beste kan nemen. Uiteraard is dit gebaseerd op gemiddelden en is het altijd belangrijk om uw persoonlijke voorkeur ook mee te nemen.

Uw postuur

Uw postuur speelt mee bij het bepalen van de breedte van het matras. Wanneer u een normaal postuur heeft, is een standaard breedtemaat van 80 cm 90 cm meestal voldoende. Wanneer u iets breder gebouwd bent, dan zal een matras van 100 cm of breder beter bevallen. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat u genoeg ruimte aan beide kanten overhoudt, dit is namelijk veel comfortabeler.

Uw postuur heeft ook invloed op de hardheid van het matras. Als u bredere schouders of heupen hebt met bijvoorbeeld een smallere taille is het beter om een wat zachter matras te nemen zodat uw uitstekende delen beter weg kunnen zakken.

Lengte, gewicht en postuur zijn belangrijke aspecten bij een goede matraskeuze

De juiste stevigheid

Zoals eerder aangegeven hebben uw gewicht en uw lengte invloed op de stevigheid (hardheid) van uw matras. Wanneer u onder de 50 kg weegt, dan is waarschijnlijk soft de beste keuze. Tussen de 50 kg en 70 kg is medium waarschijnlijk de beste keuze. Tussen de 75 kg en 95 kiest u het beste voor firm en boven de 95 kg zult u het meeste succes hebben met een extra firm. Uiteraard is dit alleen een indicatie en is het in de praktijk niet zo simpel. Uw lengte, postuur, persoonlijke voorkeur, lighouding en lichamelijke klachten kunnen namelijk ook nog invloed hebben op de juiste stevigheid.

Lees ook:  Zijn dure matrassen echt zo veel beter dan goedkope matrassen?

De meeste fabrikanten hebben een indicatie welke hardheid het beste bij u past op basis van uw lengte en gewicht. Het lastige is dat dit voor elke fabrikant anders is. Waar u bij de ene fabrikant een medium nodig hebt, kan dit bij de andere fabrikant een firm zijn. Gebruik de indicatie als beginpunt, maar houdt er rekening mee dat het allemaal heel persoonlijk is.

Het belang van de juiste stevigheid voor je slaaphouding

Lichamelijke klachten

Het juiste matras kan ervoor zorgen dat lichamelijke klachten zoals rugpijn, schouderpijn, nekpijn en heuppijn afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Het is dan wel belangrijk dat het matras goede steun en tegendruk biedt en een passende zonering heeft. Tegen klachten als reuma en artrose werken traagschuimmatrassen verreweg het beste omdat deze drukverlagend werken. Er is dan nergens overdruk en beknelling.
Bij lichamelijke klachten is een passend matras nog belangrijker omdat er heel veel mee te winnen valt. Voor andere slaapproblemen kunt u het beste eerst ons artikel over slaapproblemen lezen voordat u een nieuw matras aanschaft.

Allergieën

Wanneer u last hebt van allergieën, zoals voor stof, huisstofmijt of bepaalde chemische producten moet u goed opletten bij het kiezen van een nieuw matras. Pocket- en binnenveringsmatrassen zijn het minst hygiënisch omdat er veel open ruimtes in het matras zitten waar stof en huisstofmijt kan ophopen.
Daarnaast worden er helaas nog vaak chemische stoffen zoals pesticiden en brandvertragers gebruikt bij de productie en het transport van matrassen. Deze stoffen zijn voor niemand goed, maar iemand met gevoelige luchtwegen kan hier echt last van krijgen als het in het matras verwerkt zit.
Er zijn bepaalde certificaten die garanderen dat het matras vrij is van chemische stoffen en antiallergisch is. Dit zijn:

  • CertiPUR certificering – Deze certificering geeft aan dat het product aan bepaalde veiligheidseisen voldoet. Door dit certificaat weet u dat het matras veilig is en uit Europa komt. Matrassen die buiten Europa gemaakt worden, worden vaak ingespoten met pesticiden tijdens het transport.
  • HygCen certificaat – Dit certificaat geeft aan dat de matrassen volledig vrij zijn van giftige stoffen. Dit is daarom één van de belangrijkste certificaten. De matrassen worden getest in een internationaal gerenommeerd laboratorium op het gebied van hygiëne en veiligheid.
  • Medisch getest certificaat – Dit certificaat wordt uitgegeven door Body-wholesome textiles. Een Duitse keuringsdienst die textiel test op hoe huidvriendelijk het is.
  • LGA certificaat – Het ‘Schadstoffgeprüft’ certificaat geeft aan dat het matras vrij is van schadelijke stoffen en dat de kwaliteit van het schuim goed is.
  • Öko-tex keurmerk – Öko-tex test textiel op schadelijke stoffen en gebruikt hiervoor meer dan 100 verschillende parameters. Deze certificering gaat verder dan wettelijke minima en garandeert dat de materialen geen enkele schade aan de gezondheid van mensen kunnen toebrengen. Het is zelfs vriendelijk voor babyhuid.
  • CE label – Dit label geeft aan dat een product voldoet aan de Europese eisen. Deze eisen gaan over veiligheid, gezondheid en milieu.

Het ventilerende vermogen van het matras

Uit onderzoek is gebleken dat een mens gemiddeld 300 tot 500 milliliter vocht verliest per nacht. Een gedeelte van dit vocht verdampt, maar de rest dringt in het matras. Als het matras niet goed ventileert, zal dit vocht op den duur leiden tot bacterie- en schimmelvorming. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een matras dat goed ventileert, zodat het vocht dat in het matras trekt ook makkelijk kan verdampen. Dit verlengt de levensduur van het matras en is veel hygiënischer. Daarnaast slaapt u veel droger en comfortabeler. Als u snel transpireert kunt u het beste voor een koudschuim- of pocketveermatras kiezen.

De juiste temperatuur

Er zijn een aantal dingen om op te letten wanneer u het ’s nachts koud of juist warm heeft. Als u het snel warm heeft is het belangrijk dat het matras goed ventileert (zie hierboven). Tijdens uw slaap warmt u met uw lichaamswarmte het matras op. Als deze warmte nergens naartoe kan om weer af te koelen, zult u het ’s nachts heel warm hebben. Ook is het materiaal van de deken belangrijk. Een donzen deken isoleert bijvoorbeeld heel erg, waardoor de warmte ook nergens naartoe kan.

Wanneer u het ’s nachts snel koud heeft kan het tegenovergestelde juist beter voor u werken. Latex heeft bijvoorbeeld een slecht ventilerend vermogen. Als u dit combineert met een donzen dekbed, dan kan de warmte niet goed afgevoerd worden en zult u het minder snel koud krijgen.

Uw slaaphouding

Ook uw slaaphouding heeft invloed op de keuze voor het juiste matras. Bijna iedereen slaapt in een vaste houding, waarbij liggen op de zij of op de rug het meeste voorkomt. U kunt beter niet op uw buik slapen omdat dit extra spanning veroorzaakt in de onderrug en de nek. Wanneer u toch op uw buik slaapt is het verstandig om een wat steviger matras uit te kiezen. Dit voorkomt namelijk dat de heupen te ver in het matras zakken.

Als u op uw zij slaapt is het belangrijk dat de wervelkolom in een zo recht mogelijke lijn komt te liggen. Uw heupen en schouders moeten daarvoor genoeg ruimte krijgen om in te zakken en uw taille en lendenen moeten goed ondersteund worden.

Wanneer u op uw rug slaapt is het belangrijk dat uw onderrug voldoende steun krijgt. Dit kunt u testen door met uw hand. Wanneer u uw hand makkelijk onder uw onderrug kan schuiven als u op uw rug ligt dan krijgt u daar onvoldoende steun.

Verkeerd matras voor slaaphouding

De kwaliteit van het matras

De kwaliteit van een matras hangt van meerdere dingen af en is vaak moeilijk te bepalen als u in een winkel staat. De levensduur en de kwaliteit van een type matras wordt getest. Bij deze testen wordt er bijvoorbeeld een wals van 140 kg 30.000 keer over een matras heen gerold. Dit staat dan ongeveer gelijk aan 8 tot 10 jaar gebruik.

Comfort, matrasdikte, de tijk en het materiaal hebben allemaal invloed op de kwaliteit van een matras.

De prijs van het matras

De prijs van het matras is belangrijk en speelt vaak een grote rol in het kiezen voor een matras. U wilt een product met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het is belangrijk dat u een matras één derde van uw leven gebruikt en dat het een enorme investering is in uw lichamelijke en geestelijke welzijn voor de komende 8-10 jaar.

Wij hebben zelf een onderzoek gedaan naar de gemiddelde prijs van verschillende soorten matrassen met verschillende soorten kwaliteiten. Zie de resultaten hieronder:

Polyethermatras
Mindere kwaliteit: €100,- tot €250,-
Gemiddelde kwaliteit: €250,- tot €350,-
Goede kwaliteit: vanaf €350,-

Koudschuimmatras
Mindere kwaliteit: €300,- tot €550,-
Gemiddelde kwaliteit: €550,- tot €850,-
Goede kwaliteit: vanaf €850,-

Traagschuimmatras
Mindere kwaliteit: €400,- tot €750,-
Gemiddelde kwaliteit: €750,- tot €1000,-
Goede kwaliteit: vanaf €1000,-

Latexmatras
Mindere kwaliteit: €350,- tot 650,-
Gemiddelde kwaliteit: €650,- tot €900,-
Goede kwaliteit: vanaf €900,-

Pocketmatras
Mindere kwaliteit: €350,- tot €750,-
Gemiddelde kwaliteit: €750 tot €1000,-
Goede kwaliteit: vanaf €1000,-

Er valt veel te winnen als u voor kwaliteit kiest wanneer u een matras gaat kopen. Het matras zal meer comfort en ondersteuning bieden, langer meegaan en beter ventileren. Door een goed matras zult u beter slapen en uitgerust opstaan. Dit heeft weer een positief effect op uw immuunsysteem. Kortom, een matras van goede kwaliteit zorgt voor een gezonder leven.

Lees ook:  Wat is een goed matras?

Omruilgarantie

Iedere fabrikant of beddenwinkel hoopt natuurlijk dat de garantie nooit ter sprake hoeft te komen gedurende de garantieperiode. Mocht er toch iets kapot gaan, dan kan het product vaak onder de garantie gerepareerd of vervangen worden. Vaak zit er met garanties een addertje onder het gras. Er bestaan garanties van 15 of 20 jaar die al na 2 jaar aflopend zijn. Zo heeft u maar 2 100% garantie op het product en neemt dit af met elk volgend jaar. Op deze manier kunt u na 8 jaar nog maar 20% van uw aankoopwaarde terugkrijgen.

Vraag altijd naar de garantievoorwaarden en zorg dat je deze helder hebt. Probeer voor een matras te kiezen met een volledige garantie van minimaal 5 jaar en het liefst 10 jaar.

Eén- of tweepersoonsmatras?

Wanneer u met z’n tweeën in bed ligt is het belangrijk om te kiezen voor twee éénpersoonsmatrassen of één tweepersoonsmatras. Het komt vaak voor dat het verschil in lengte, lichaamsbouw of gewicht verschilt bij partners, waardoor de meeste voor twee losse matrassen kiezen. Het belangrijkste voordeel van twee éénpersoonsmatrassen is dat ieder een matras heeft wat perfect bij diegene past. Daarnaast zal u uw partner veel minder voelen bewegen bij twee losse matrassen. Het enige nadeel van twee losse matrassen is dat er een naad in het midden ontstaat. Deze is gelukkig weg te werken met een pont d’amour, wat letterlijk liefdesbrug betekent. Dit is een langwerpig stuk schuim waarmee u de naad weg kan werken.

Ook zou u over de twee matrassen één tweepersoons katoenen onderdeken kunnen leggen. Nog een optie is om de twee éénpersoonsmatrassen af te dekken met een tweepersoons topper, hierdoor zal de naad ook veel minder voelbaar zijn.

Het is belangrijk om rekening te houden met het wassen van het textiel om het matras heen (matrastijk). Tegenwoordig zijn deze allemaal wasbaar, maar lang niet iedereen heeft een wasmachine die groot genoeg is om een tweepersoons tijk te wassen. In mijn optiek kunt u het beste kiezen voor twee losse matrassen. Wilt u meer lezen over de keuze tussen één geheel matras of twee losse matrassen, lees dan dit artikel.

Proefliggen in de winkel

Nu we alles hebben besproken waar u op moet letten bij het oriënteren voor een nieuw matras is de volgende stap om te gaan proefliggen in de winkel. Dit doet u om een goed beeld te krijgen hoe het matras ligt. Het is verstandig om uw eigen hoofdkussen mee te nemen. Uw hoofdkussen bepaalt immers voor een groot deel hoe het matras ligt. Zorg er ook voor dat dat u loszittende kleding aanheeft. Als u op een matras gaat liggen en het voelt meteen niet goed, ga dan gelijk naar een volgende.

Veel mensen vinden een zacht matras het lekkerst liggen, maar lekker slapen is niet hetzelfde als goed slapen. Een zacht matras is vaak minder goed, omdat u hierop minder steun krijgt. Een harder matras ligt misschien iets minder comfortabel, maar is voor uw lichaamshouding echt beter. Toch moet het matras niet te hard zijn, want dat belemmert de doorbloeding, waardoor u veel zult omdraaien gedurende de nacht.

Tips voor als u gaat proefliggen

Hieronder vindt u een aantal handige tips voor het proefliggen in de winkel:

  • Zorg dat u goed bent uitgerust en ga niet aan het einde van de dag naar de winkel. Als u moe bent ligt bijna elk matras lekker.
  • Ga in uw favoriete slaaphouding liggen en blijf vooral een tijdje liggen
  • Draag soepele kleding en doe uw schoenen uit
  • Test of je makkelijk kan omdraaien op het matras
  • Neem uw eigen hoofdkussen mee
Proefliggen voor het juiste matras

Proefslapen in uw eigen slaapkamer

Naast dat het verstandig is om het matras even uit te proberen in de winkel, raden wij ook echt aan om een matras aan te schaffen waar een proefslaapperiode bij komt. Proefslapen is een term die de laatste jaren veel wordt gebruikt bij winkels en fabrikanten.
De lengte van de proeftijd en de voorwaardes die erbij komen kijken zijn erg belangrijk. De lengte van proefslaapperiodes kunnen erg variëren. Sommige winkels geven 14 dagen, terwijl andere 100 dagen geven. Een proefslaapperiode van minimaal 45 dagen is ideaal. In die periode kan je lichaam goed aan het matras wennen en weet je of het matras wel of niet bij u past. Daarnaast is het echt belangrijk om naar de voorwaardes van de proefslaapperiode te kijken. Sommige winkels zeggen wel dat ze een proeftijd geven, maar geven eigenlijk een omruilgarantie. In die gevallen krijgt u niet uw aankoopbedrag terug als het matras niet bevalt, maar mag u van hetzelfde merk een nieuw matras kiezen. Er zijn ook winkels die u gewoon uw geld teruggeven als het niet bevalt. Dit heet een niet-goed-geld-terug garantie en is verreweg het beste.
Let dus goed op hoe de proeftijd in elkaar zit. Mag u alleen maar omruilen, krijgt u een tegoedbon voor een nieuw matras of krijgt u het volledige aankoopbedrag terug? Ook is het belangrijk om te weten wat de winkel doet met de matrassen die ze terugkrijgen. Worden ze vernietigd, als nieuw verkocht of als tweedehands product verkocht? Als het antwoord op deze vragen niet helemaal duidelijk is, raad ik u aan om op te passen. Voor meer informatie over proeftijd en proefslapen, lees dit artikel.

Oriënteren op internet, maar kopen in een winkel

Het beste koop u uw nieuwe matras in een fysieke winkel. U heeft dan een vast adres waar u naartoe kunt en u heeft een contactpersoon om naar te vragen.
Een matras kopen via internet kan ook. Het voordeel is dat het matras scherper geprijsd is, maar het nadeel is dat u het matras niet heeft kunnen zien en voelen. Daarnaast krijgt u minder goed advies over welk matras het beste bij u zou kunnen passen. Wilt u toch liever een matras kopen via internet? Lees dan ons artikel over het online kopen van een matras.

Wat is het juiste matras voor u?

Helaas bestaat er dus niet zoiets als ‘het beste matras’ want iedereen heeft hierin zijn eigen voorkeur en behoeften. Er is ook geen bril die voor iedereen werkt, of schoenen die voor iedereen lekker lopen. Het is allemaal een geval van voorkeur.

Het juiste matras voor u is het matras dat voor u het beste werkt. U moet er lekker op kunnen slapen en er uitgerust op wakker worden. Het matras moet u genoeg steun geven, de juiste temperatuur hebben en eventuele lichamelijke klachten verminderen en verhelpen.

De enige manier om het juiste matras te vinden is om na te gaan wat voor u waarschijnlijk gaat werken op basis van de eigenschappen van het matras. Daarna is het zaak om de juiste stevigheid en afmetingen te achterhalen. Wanneer u dit allemaal duidelijk heeft kunt u gaan kijken welke winkels deze matrassen aanbieden. Het beste gaat u langs bij de winkel om proef te slapen. Wanneer dat niet voor u mogelijk is, kunt u het matras ook online bestellen. Let dan wel op de proefslaapvoorwaarden. Wanneer u het matras in huis heeft is het belangrijk dat u hem een tijd kan uitproberen, op deze manier weet u zeker dat het matras daadwerkelijk bij u past.

Wat koopt u het beste bij uw nieuwe matras?

Het beste koopt u een goede molton bij uw nieuwe matras. Deze molton zal uw matras schoner en droger houden en zal ervoor zorgen dat het matras veel langer schoon blijft. Een goede onderdeken is die van Swissa. Deze is maar liefst tien keer zo dik als een normale molton en is wasbaar op 60 graden.

Ik wens u veel succes met het kiezen van het juiste matras.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

2 Reacties

Fatiha

Beste,
Ik wil een nieuwe matras kopen en dacht aan Emma. nadat ik uw artikel las, zie ik af van aankoop Emma.
Zijn de matrassen van sleepy origanal goed?
Ik ben erg gevoelig voor elektro magnetisch veld. Ik heb begrepen dat veringen pocket niet aangeraden zijn?
Bedankt voor uw artikel.

Suzanne Neijenhuis

Hallo Chris, ik (een 52 jaar oude vrouw) heb sinds september 2017 een Emma matras, en kwam er (na de proefperiode) achter dat dit matras te hard voor mij is. Ik vind het echter heel moeilijk het juiste matras voor mij te kiezen. Ik kom nl iedere keer uit op een medium matras van traagschuim. Mijn voornaamste probleem is dat ik vol zit met triggerpoints (spierknopen) en daardoor te veel tegendruk van mijn Emma matras ervaar. Daarnaast heb ik artrose en daardoor last van nek, schouders, gehele rug, heupen. Gezien mijn lengte (173,5 cm) en gewicht (ongeveer 90 kg), kom ik niet in aanmerking voor een zacht matras. Toch zoek ik een matras, die dus niet te veel tegendruk geeft, omdat ik bij slapen op zachtere matrassen beter lijk te slapen (aangezien dit om tijdelijke verblijven ging, weet ik niet wat zo’n matras op den duur voor mijn lichaam zou doen). Ik kwam op internet het Matt matras bezig. Een matras wat aanpasbaar is. Ik ben benieuwd of je een tip voor mij hebt. Alvast bedankt, mvg. Suzanne Neijenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *